Mi Joya Chocolate Maker

Bij het maken van pralines geloven Caroline en Nicolas de Schaetzen van Mi Joya niet in het toegeven aan compromissen. Daarom werkt het duo volledig volgens het ‘bean-to-bar’ principe. Voor het ambachtelijk vervaardigen van chocolade werkt Mi Joya met cacaobonen afkomstig uit zeven origines: Ecuador (nacional), Brazilië (forastero), Venezuela (trinitario), Mexico (trinitario), India (forastero), Indonesië (criollo) en Kameroen (forastero en trintario). De meerderheid van hun eigen gemaakte chocolade heeft een cacaopercentage van 72% en toch smaken al deze variëteiten sterk verschillend. Daarmee tonen ze aan dat niet het aandeel suiker smaakbepalend is voor de uiteindelijke beleving maar wel het terroir waar de cacaobonen vandaan komen.  Hun laatste creatie zijn chocoladehartjes gemaakt met chocolade op basis van cacaobonen uit Kameroen die gevuld zijn met huisgemaakte gezouten boter karamel. 

Opening hours

Monday 13:00-18:00
Tuesday Closed
Wednesday 13:00-18:00
Thursday 13:00-18:00
Friday 10:00-18:00
Saturday 10:00-18:00
Sunday 13:00-18:00

Our partners

Also recommended Chocolatiers

The Cacao Tree

Centho

Benoit Nihant

Our partners