Belgian Pastry Lions zijn 5de geworden in de finale van de Coupe du Monde de la Patisserie

Jan 27, 2025

De Belgian Pastry Lions hebben een indrukwekkende prestatie neergezet in de finale van de Coupe du Monde de la Pâtisserie in Lyon. Deelnemers Marijn Coertjens, Dieter Charels en Raoul Andriessen hebben alles gegeven om België op de kaart van patisserie te zetten. Hun inzet werd beloond met een welverdiende 5de plaats en winnen daarnaast ook de prijs voor eco-responsabiliteit.

De wedstrijd bracht 18 landen samen die streden om de felbegeerde titel: “Coupe du Monde de la Pâtisserie”. De deelnemers moesten binnen 9 uur een indrukwekkend buffet creëren, volledig in het thema Werelderfgoed. Zo moesten alle teams een ijstaart, een restaurant dessert, een chocoladeshow van 26 zoete creaties en een ijs- en chocoladesculptuur maken. Alle artistieke creaties werden samengebracht in een buffet van het opgelegde thema.

Onder leiding van Raphaël Giot, Jean-Philippe Darcis en Patrick Aubrion en met de ondersteuning van de Belgium Pastry Club, trad België sterk voor de dag. Ze presenteerden een ijstaart rond het thema van de saxofoon: ‘Alors on saxophone!’. Op basis van geroosterde abrikozensorbet, yoghurt-limoenijs, abrikozenparfait, coulis van gember-kers, en een krokante bodem.

 

Nadien presenteerden ze een restaurant dessert geïnspireerd op het iconische Belgische kriekenbier, gecombineerd met typische Belgische smaken zoals chocolade en speculoos. Vervolgens zorgde hun chocolade show, op de bekende tunes van onze Belgische artiesten, voor een hoogtepunt! Het was een unieke show waar ze hun creaties voorstelden als chocolade reageerbuis (eigen blend van chocolade), cacao shortbread, yuzugelei, confit van bosaardbeien, manjari crémeux, chocolade espuma, afgewerkt met barbe à papa en gesuikerde vlinder. En afsluiten deden ze met een eye-catcher: hun schitterende ijs-, suiker- en chocoladesculpturen in steampunk stijl! 

Met hun prestatie in Lyon laten de Belgian Pastry Lions zien dat België een vaste waarde blijft in de internationale patisserie. Een eervolle vijfde plaats en de eco-responsabiliteitsprijs zijn het bewijs van hun vakmanschap, passie en innovatieve aanpak.

More News

Marc Ducobu viert Chocolatier van het Jaar 2025 Wallonië met een zelfgemaakte award… uit chocolade.

Feb 11, 2025

Liefde gaat door de maag: ontdek de Valentijns creaties van een selectie bekroonde Gault&Millau chocolatiers.

Feb 8, 2025

"Sweet Stories" with Hannes D'Heedene and Willem Verlooy.

Dec 3, 2024

Our partners