Gault&Millau lanceert vierde editie van gids met beste chocolatiers en bekroont drie "Chocolatiers of the year"

Sep 30, 2019

Gault&Millau maakt voor de vierde keer een selectie van de beste chocolatiers bekend in een nieuwe gids. Dit jaar werd er door middel van anonieme degustaties een selectie gemaakt van de beste chocolatiers in België en in Luxemburg. Bovendien bekroonde de bekende gids de ‘Chocolatier of the Year’ en dit zowel voor Vlaanderen, Brussel als Wallonië.
 

Antwerpen, 30 september 2019: Gault&Millau en hun projectpartners nodigden chocolatiers, pers en specialisten uit de sector uit in de Chocolate Nation in Antwerpen voor de voorstelling van de gids “Gault&Millau's Selection of the Finest Chocolatiers in Belgium and Luxembourg”. Daarmee komen zij tegemoet aan de toenemende vraag van een publiek dat het groeiende aanbod alsmaar meer weet te waarderen. De lijst is niet exhaustief of volledig, en dat kan moeilijk anders als je weet hoeveel ambachtelijke chocolaterieën er de laatste jaren zijn geopend. Maar ze geeft een exclusieve selectie van de beste chocolatiers uit onze diverse degustaties. België maakt deel uit van de wereldwijde culinaire elite, maar onze chocolade geldt zowat overal als een referentie. De Belgische chocolatiers danken hun internationale reputatie aan de ongebreidelde creativiteit waarmee zij de Belgische chocolade op de kaart zetten.

Selectieprocedure

De uitgever benadrukt dat er voor de selectie niet over een nacht ijs is gegaan. Er waren uitvoerige degustaties vereist om het “neusje van de chocolade” juist te kunnen selecteren. Zoals gebruikelijk bij Gault&Millau werden de keuzes met de grootste redactionele onafhankelijkheid gemaakt op basis van de visuele en smaakeigenschappen van elk geproefd item. Nog niet alle gerenommeerde huizen van ons land zijn in de gids opgenomen. Wij hebben een meer dan uitgebreide selectie gemaakt en 88 chocolatiers in België en het Groothertogdom hebben de selectieproeven met vlag en “garde” doorstaan. Deze chocolatiers zijn samen goed voor meer dan 130 winkeladressen. In vergelijking met de uitgave van vorig jaar zijn er in deze nieuwe versie meer dan 20 nieuwe adressen opgenomen.

   

Chocolatier of the Year

Drie chocolatiers werden bekroond met de titel ‘Chocolatier of the Year’. De zaken die dit jaar het meeste indruk maakten op het proefpanel en dus de winnaars van de awards zijn:
 
-        Vlaanderen: Joost Arijs te Gent
-        Brussel: Jérôme Grimonpon te Brussel
-        Wallonië: Ariqua Denis te Andenne

​Praktisch

De gids voor Chocolatiers 2020 telt 68 pagina’s om van te smullen en kost 9,95 euro via shop.gaultmillau.be (gratis verzending). De volledige selectie staat online op www.gaultmillau.be en op www.chocolatierpatissier.be. Via de gratis Gault&Millau APP zijn alle adressen bovendien gemakkelijk te vinden in de buurt waar men zich bevindt.
 

project Partners

   

More News

Gault&Millau bekroont de “Chocolatiers van het Jaar 2024” en geeft achtste editie van de chocolatiergids uit.

Sep 10, 2023

11 Sept. 2023: Launch Chocolatier Guide Edition 2024 (Save the date!)

Jul 12, 2023

"Sweet Stories" with Willem Verlooy (VERLOOY) and Pieter De Volder (ZUUT)

May 24, 2023

Our partners