Viki Geunes en Philip’s Biscuits brengen hartige ode aan het Antwerps Handje.

Apr 24, 2025

Een klassieker in een nieuw jasje: het iconische Antwerps Handje krijgt er een verfijnde, hartige tegenhanger bij. Chef Viki Geunes (Zilte), koekjesatelier Philip’s Biscuits en de Zwitserse kaas Le Gruyère AOP slaan de handen in elkaar voor het Zilte Handje, een uniek koekje dat Belgische bakkunst, Zwitsers vakmanschap en culinaire finesse samenbrengt.
 

Het Antwerps Handje kent iedereen als zoete lekkernij en culinair symbool van de stad. Nu krijgt dit stukje erfgoed een nieuw hoofdstuk, in hartige vorm. De basis? Le Gruyère AOP, gecombineerd met champignon en truffel, subtiel in balans gebracht door Viki Geunes.

Het koekje wordt ambachtelijk gebakken door Philip’s Biscuits, het Antwerpse atelier dat al jarenlang het klassieke Handje produceert. Vanaf 20 mei is deze creatie beschikbaar in hun winkels in Antwerpen, Gent en Mechelen, via de online shop én bij geselecteerde kaaswinkels. Ook in restaurant Zilte krijgt het koekje een plek: bij de kaasselectie en als smakelijk souvenir voor gasten.

Het recept voor het Zilte Handje komt van Viki Geunes. Zilte wordt in onze gids bekroond met 18,5/20 en is lid van Relais & Châteaux en Les Grandes Tables Du Monde. We kennen Geunes om zijn compromisloze precisie en verfijning. Vanuit restaurant Zilte, op de bovenste verdieping van het MAS museum in Antwerpen, serveert hij gerechten waarin techniek en emotie samenkomen. Elke creatie is een oefening in balans: puur en doordacht. Het panoramische uitzicht op de Schelde.

Le Gruyère AOP – bekend om zijn rijke, verfijnde smaak en ambachtelijke productie, speelt de hoofdrol. De Zwitserse kaas wordt al eeuwenlang gemaakt met rauwe melk van alpenkoeien en rijpt minstens vijf maanden. Die diepgang proef je ook terug in het Zilte Handje.

Voor chef Geunes is dit geen eerste kennismaking: hij is al jaren ambassadeur van Le Gruyère AOP en weet als geen ander hoe hij topproducten tot hun recht laat komen. Samen met Philip’s Biscuits vertaalt hij die liefde voor kwaliteit en terroir naar een klein, maar karaktervol koekje.

More News

Brussel, hoofdstad van de chocolade !

May 1, 2025

Marc Ducobu viert Chocolatier van het Jaar 2025 Wallonië met een zelfgemaakte award… uit chocolade.

Feb 11, 2025

Liefde gaat door de maag: ontdek de Valentijns creaties van een selectie bekroonde Gault&Millau chocolatiers.

Feb 8, 2025

Our partners