Joost Arijs ontwikkelt exclusieve macaron voor Chocoladesalon 2016

04/04/2017

Exclusieve macaron voor Chocoladesalon 2016

"Als jong bedrijf vinden we het evident om op het Chocoladesalon aanwezig te zijn",  zegt Joost Arijs. "Dit jaar ligt de nadruk van de beurs op cacao-expressies en chocolade-innovaties. Voor onze derde deelname wilde ik daarom net dat ietsje meer. Vandaar deze niet zo klassieke, internationale macaron. De combinatie van de Belgische Callebaut-chocolade uit Brazilië met 66,8% cacao staat in voor een intense cacaosmaak. Het vleugje tropisch fruit met toets van Japanse groenematcha-thee zorgt dan weer voor de aparte en unieke smaaksensatie. Het is zeker niets alledaags. Mocht de creatie op de beurs een megasucces worden, dan kan de macaron eventueel opvolging krijgen in onze winkels."

Over Joost Arijs

Joost Arijs (30) maakte kennis met de geheimen van het vak in de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte, waar hij een patisserieopleiding volgde. Hij leerde het metier bij twee patisseries, Mahieu in Woluwe en Ducobu in Waterloo, en als chef-patissier in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. In 2011 opende hij, samen met zijn vriendin Elke De Baerdemaeker (28), een eigen patisserie- en chocoladezaak in de Gentse Vlaanderenstraat. Zijn creaties vielen meteen in de smaak. Een jaar later werd Joost Arijs door Gault&Millau verkozen tot 'Beste Patissier van België'. In maart 2015 opende hij een tweede zaak in hartje Antwerpen vlak bij het Modemuseum, gelegen tussen de Kammenstraat en de Nationalestraat.
www.joostarijs.be

Plus D'actualités

"Sweet Stories" with Willem Verlooy (VERLOOY) and Pieter De Volder (ZUUT)

24/05/2023

Chocolatier DelReY maakt 20 miljoenste diamant praline

28/02/2023

Gault&Millau décerne les awards « Chocolatiers de l'année 2023 » et publie la septième édition du guide des chocolatiers.

19/09/2022

Nos partenaires