Millesime Chocolat

Jean-Christophe Hubert maakt ‘bean-to-bar’ chocolade met cacabonen die voor 100% bio zijn en voor 100% fairtrade. Hij selecteert zijn cacaobonen bij 13 producenten met plantages in Tanzania, Panama, Guatemala, India, Ecuador, Mexico, Dominicaanse Republiek, Congo, Oeganda, Madagaskar, Peru, Haïti en Nicaragua. Geïnspireerd door de wijnwereld maakt hij enkel chocolade waarvan de origine gekenmerkt wordt door het terroir en een heel specifiek gebied. De chocolade draagt tevens een jaartal en wordt in beperkte hoeveelheden geproduceerd. Tijdens het branden zorgt hij ervoor dat de oorspronkelijke smaakkenmerken zoveel mogelijk behouden blijven door elke vermenging van het terroir of oogstjaar uit te sluiten. Tot slot giet hij zijn chocolade in tabletten waarop het terroir, de boon, het oogstjaar en een QR-code vermeld staan, waardoor de consument het traject van de bonen kan volgen. Sedert de opening van zijn winkel in Luik is het assortiment pralines gevoelig uitgebreid met pralines die daarvoor enkel in repen verkrijgbaar waren: pistache nougatine, gezouten boterkaramel, speculoos, mango praliné of passievrucht. Zijn jongste creatie doet aan crème brûlée denken: een praline met een ganache met vanille en stukjes gezouten boterkaramel die de symbiose illustreert van chocolade uit de Dominicaanse Republiek en de typische kenmerken van een crème brûlée.

Opening hours

Monday 08:30-17:00
Tuesday 08:30-17:00
Wednesday 08:30-17:00
Thursday 08:30-17:00
Friday 08:30-15:00
Saturday Closed
Sunday Closed

Our partners

Also recommended Chocolatiers

Carré Noir

Chez Blanche

Benoit Nihant

Our partners