Callebaut® injecteert Tomorrowland met chocolade Belgitude

14 jul. 2016

Callebaut® injecteert Tomorrowland met chocolade Belgitude

Deze zomer installeert Callebaut® zijn Belgitude dessertbar op de festivalweide van Tomorrowland. Zo neemt Callebaut® het voortouw om de trots van ons mooie land een welverdiende boost te geven. Want is er een betere plaats dan Tomorrowland - waar feestvierders uit meer dan 200 verschillende landen samenkomen - om een heerlijke dosis Belgische magie te injecteren?

Bonen en Beats

Callebaut® is sinds 2014 partner van Tomorrowland en verwent de festivalgangers met heerlijke Belgische chocoladedesserts, gecreëerd door de Callebaut®-chefs en hun collega’s. Op de vorige edities van het wereldberoemde festival genoten bezoekers van desserts geïnspireerd op de Finest Belgian Chocolate. Met gelddonaties van de People of Tomorrow werd er in Brazilië zelfs een cacaoplantage aangelegd.
 
Dit jaar wil Callebaut® de Belgische lekkernijen nog meer in de kijker plaatsen. Daarom introduceert de oudste chocolademaker van België nu de Belgitude Dessert Bar in Tomorrowland.

Belgitude: een gloednieuw dessert met het lekkerste van België

De chefs van Callebaut® hebben de koppen bij elkaar gestoken om een nieuw origineel dessert te bedenken dat al het beste uit de Belgische keuken verenigt. Denk aan Brusselse wafels, dame blanche en Belgische chocolade. Resultaat: Brusselse ‘wafel & chocolade’-frietjes geserveerd met ‘Ganoyaise’ en ‘BEtchup’. In mensentaal: Brusselse wafels verrijkt met Callebaut®-chocolade en gesneden in de vorm van Belgische frietjes, geserveerd met een ganache van witte chocolade en citroen en afgewerkt met een bolletje frambozenijs.
 
Het dessert toont trots de Belgische driekleur: zwart van de pure chocolade, geel van de ‘Ganoyaise’ en rood van het roomijs. Het dessert heeft zijn naam niet gestolen en is door en door Belgisch. Bovendien worden alle Belgitude-desserts à la minute klaargemaakt voor de lekkerbekken van Tomorrowland. De Callebaut®-chefs zijn zelf ter plekke om de roemrijke geschiedenis van Belgische chocolade tot leven te brengen.

Een live chocoladeatelier voor de echte chocoholics

Chocolade is de nieuwe party-food in de grootste steden ter wereld. Daarom verrast Callebaut® de People of Tomorrow met Raw & Rugged chocoladetabletten. Ambachtelijke chocolatiers zullen live voor het publiek de Finest Belgian Chocolate omtoveren in unieke reuzentabletten die barsten van heerlijke smaken, verleidelijke kleuren en texturen. Chefs hakken en breken de tabletten in stukken en verkopen ze in porties van ± 100 gram aan de chocoholics van Tomorrowland. Elke plak bevat voldoende natuurlijke energie om de feestvierders op de been te houden voor enkele memorabele dagen en nachten van danspret.

Duizenden chocoladelekkernijen voor een fantastisch festivalpubliek

Chocoladeliefhebbers in de B2B-area of met een Global Journey Pass worden ook verwend met lekkernijen van de Finest Belgian Chocolate. Zij ontvangen een doosje met Callebaut®-pralines gecreëerd door topchocolatier David Maenhout van Chocolatier M in Knokke. Dit jaar creëerde de chocolatier zijn verrukkelijke Belgitude chocolaatjes: de twee pralines in de Belgische driekleur zijn gegarneerd met een ganache met speculaas en knapperige Belgische wafels en een ganache met typisch Belgische gin & tonic.

Over Callebaut®

Al meer dan 100 jaar produceert Callebaut® chocolade in hartje België. Het is één van de zeldzame chocolademakers die zijn cacaobonen nog steeds zelf selecteert, roostert en vermaalt tot zijn eigen geheime en exclusieve cacaomassa, het belangrijkste ingrediënt voor couverture-chocolade. Callebaut® werd in 1850 in België opgericht als een familie-brouwerij. Kleinzoon Octaaf Callebaut produceerde zijn eerste chocoladerepen in 1911 en begon kort daarna met de productie van couverturechocolade voor Belgische chocolatiers. In 1950 begon Callebaut® zijn finest Belgian chocolates te exporteren. Het maakt nu deel uit van Barry Callebaut, 's werelds toonaangevende fabrikant van kwaliteitscacao en –chocolade.

www.callebaut.com

Meer Nieuws

Valentijn.... een crunch moment met liefde voor onze Chocolatiers van het Jaar

9 feb. 2024

Passie voor patisserie: Belgische Pastry Lions veroveren plaats in finale coupe du monde de la patisserie

23 jan. 2024

Gault&Millau bekroont de “Chocolatiers van het Jaar 2024” en geeft achtste editie van de chocolatiergids uit.

10 sep. 2023

Onze partners