De perfecte combinatie van boter en chocolade:
Cormans boterspecialiteiten voor chocolatiers

3 sep. 2019

De perfecte combinatie van boter en chocolade: Cormans boterspecialiteiten voor chocolatiers

Sinds 1935 stelt Corman zijn boter-knowhow ter beschikking van professionals en ontwikkelt uitzonderlijke boter en room die de bakkerswereld gerevolutioneerd hebben. Alle producten zijn gemaakt om het dagelijkse werk van ambachtslieden gemakkelijker en sneller te maken en het succes van hun bereidingen te garanderen. Voor chocolatiers biedt Corman een assortiment van unieke boterspecialiteiten: de gebruinde boter, de vloeibare geklaarde boter, de geconcentreerde boter Extra Fondance en de room Sélection. Deze drie producten zijn ideaal voor chocolatiers die hun creaties willen sublimeren met hoogwaardige ingrediënten die gemakkelijk te gebruiken zijn.

​Corman gebruinde boter 98% V.G.

Gebruiksklaar, met een typische smaak die de smaken van ganaches van melkchocolade, pralinés, karamelvullingen versterkt
Corman heeft deze boter ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoefte van veel professionals die zelf hun gebruinde boter maken, een moeizaam proces dat het risico inhoudt om hem te verbranden. Geïnspireerd op de technieken van chefs wordt deze gebruiksklare boter gemaakt dankzij een gecontroleerd kookproces dat bestaat uit het optimaal bruinen van de boter, zonder het risico op aanbranden. Zo komt de intense botersmaak met geroosterde hazelnootaroma's volledig tot zijn recht. Het unieke, 100% natuurlijke recept is uitsluitend gebaseerd op zuivelgrondstoffen, zonder toevoeging van smaakstoffen of additieven. De uitzonderlijke smaak versterkt de smaken van ganaches van melkchocolade, pralinés, karamelvullingen (zonder toevoeging van suiker) … en voldoet daarmee aan de verwachtingen van de hedendaagse consument die op zoek is naar producten die van nature goed zijn. Dankzij de vele combinatiemogelijkheden kunnen chocolatiers hun creativiteit de vrije loop laten. Het is heel gemakkelijk te verwerken, kan lang worden bewaard en zorgt voor een betere en langere houdbaarheid van de afgewerkte producten.
Verkrijgbaar in emmers van 2kg

​Corman vloeibare geklaarde boter 99,9% V.G.

Gebruiksklaar, verbetert de malsheid van ganaches, pralines of artisanale chocopasta
Met een laag smeltpunt van 17 °C is deze gebruiksklare geklaarde boter vloeibaar op kamertemperatuur (boven 20 °C). Ze is perfect om de malsheid te verbeteren van ganaches, pralines of artisanale chocopasta, die chocolatiers almaar meer maken. Dankzij het hoge vetgehalte en het feit dat de boter geen water bevat, is ze langer te bewaren en is het risico op bacteriologische besmetting beperkt. Eenmaal geopend, zijn deze producten veel langer houdbaar dan room. Ze verbeteren ook de bewaartijd van de afgewerkte producten (vermindering AW-waarde). En tot slot een klein detail dat het verschil maakt: boterconcentraat met 99,9% vetgehalte bevat geen lactose. Chocolatiers kunnen zo recepten creëren die beantwoorden aan de groeiende vraag van de consumenten.
 
Verkrijgbaar in blikken met praktische schenkdop van 2L

​Corman Extra Fondance 99,9% V.G.

Voor ganaches met fruit en donkere of origine chocolade
Zoals zijn naam het al zegt, geeft deze geconcentreerde boter een uitstekende smaakbeleving aan het afgewerkte product, dankzij het zeer lage smeltpunt (28 °C). Door de neutrale smaak en kleur komen de beoogde aroma’s ten volle tot ontwikkeling in de ganaches. Ze is ideaal voor ganaches met fruit en donkere of origine chocolade. Dankzij het hoge vetgehalte en het feit dat de boter geen water bevat, is ze langer te bewaren en is het risico op bacteriologische besmetting beperkt. Eenmaal geopend, zijn deze producten veel langer houdbaar dan room. Ze verbeteren ook de bewaartijd van de afgewerkte producten (vermindering AW-waarde). Dankzij haar hoog vetgehalte van 99,9% is ze ook lactosevrij en daarom perfect voor personen met een lactose-intolerantie, een verzoek waar ambachtslieden steeds vaker mee te maken krijgen.
 
Verkrijgbaar in blokken van 2,5 kg

​Corman Room Sélection 35% V.G.

Ideaal voor homogene ganaches
Deze room met 35% V.G. wordt verkregen door het afromen van zorgvuldig geselecteerde melk. De fijne emulsie zorgt voor een soepele en stabiele textuur, ideaal voor het maken van homogene ganaches. Ze geeft crème vullingen (Manon…) een verfijnde, typische smaak.
Verkrijgbaar in brikken van 1L

Meer informatie nodig?

 Kom dan op 9 oktober 2019 heerlijke chocoladebereidingen van Bram Jaenen proberen op de Great Chocolatiers in Belgium Edition 2019 of neem contact op met Dominique: [email protected], 0474 99 69 32.
 
www.corman-pro.be  

   

Meer Nieuws

Valentijn.... een crunch moment met liefde voor onze Chocolatiers van het Jaar

9 feb. 2024

Passie voor patisserie: Belgische Pastry Lions veroveren plaats in finale coupe du monde de la patisserie

23 jan. 2024

Gault&Millau bekroont de “Chocolatiers van het Jaar 2024” en geeft achtste editie van de chocolatiergids uit.

10 sep. 2023

Onze partners