Gault&Millau & Callebaut bekronen de beste 'Chocolate Heroes'

3 mei 2017

Oostendse chocolatier Olivier Willems maakt beste praline van het land

Wieze - Olivier Willems Chocolatier maakt de beste Belgische praline van de toekomst. Dat hebben Callebaut® en Gault&Millau op dinsdag 2 mei bekendgemaakt als vervolg op de ‘Chocolate Hero Week’ waarin beide partners op zoek zijn gegaan naar de meest innovatieve Belgische praline. De Oostendse chocolatier wist de Gault&Millau jury en chocoladeliefhebbers te overtuigen met zijn ‘PoppoLou Rocks’-praline. Deze zomer mag de chocolatier zijn praline voorstellen in het ‘Tastes of The World’-restaurant van Tomorrowland tijdens de twee festivalweekends.

Ik ben trots op deze titel en blij dat mijn praline deze zomer door een internationaal publiek geproefd kan worden op een van de meest bekende festivals van het land” -Olivier Willems PoppoLou Rocks

Olivier Willems Chocolatiers maakt de beste praline van het land. Dat werd vandaag bekendgemaakt in de Chocolate Academy van Callebaut in Wieze naar aanleiding van de ‘Chocolate Hero Week’ waarin Callebaut samen met Gault&Millau op zoek ging naar de meest vernieuwende Belgische praline - geïnspireerd door de chocoladetrends van 2020.

Willems wist de chocoladeliefhebbers en de Gault&Millau jury te overtuigen met zijn PoppoLou Rocks-praline die het samen met de makers van het PoppoLoubier creëerde. De chocolatier deed inspiratie op het Oostendse landschap en liet alle elementen in zijn praline terugkomen: de zon, de zee en het strand.

“De praline heeft de rood-oranje kleur van een zonsondergang. Het strand wordt weerspiegeld door de karamelchocolade, en de zee is aanwezig door de toevoeging van zeezout”, zegt Willems. “Voor mijn ganache van chocolade heb ik het lokale PoppoLoubier gecombineerd met de Açai-bes uit Brazilië: een perfecte samensmelting van lokale en internationale invloeden.”

Het resultaat:

Een heerlijke praline die blinkt als de welgekende Rock Strangers aan de kust. Dat verklaart ook meteen de naam van zijn creatie. De afgelopen dagen maakte de chocolatier duizenden pralines om zo veel mogelijk mensen van de unieke smaak te laten proeven.

Tien finalisten

De tien finalisten van de wedstrijd waren:


  Over de ‘Chocolate Hero Week’ van Callebaut®

Eind april trapte Callebaut® de ‘Chocolate Hero Week’ van start. Tijdens die week ging het samen met de Belgische chocolatiers en chocoladeliefhebbers op zoek naar de Belgische Praline van Morgen – geïnspireerd door de chocoladetrends van 2020. De centrale vraag: “Hoe ziet een van de belangrijkste culinaire uithangborden van ons land er binnen enkele jaren uit en welke onverwachte creaties kunnen we op ons bord verwachten?”

Belgische chocolatiers uit alle hoeken van het land gingen in op de uitdaging van Callebaut®. Alle chocoladeliefhebbers konden de pralines proeven en een stem uitbrengen op hun favoriet. Hun oordeel werd vervolgens bij dat van de professionele Gault&Millau jury gevoegd.

Meer Nieuws

Valentijn.... een crunch moment met liefde voor onze Chocolatiers van het Jaar

9 feb. 2024

Passie voor patisserie: Belgische Pastry Lions veroveren plaats in finale coupe du monde de la patisserie

23 jan. 2024

Gault&Millau bekroont de “Chocolatiers van het Jaar 2024” en geeft achtste editie van de chocolatiergids uit.

10 sep. 2023

Onze partners