Jitsk Antwerpen is Chocolatier ontdekking van het jaar!

Nov 30, 2015

Jitsk Heyninck is de nieuwste van de Antwerpse chocolatiers en al meteen goed voor een vermelding in deze chocolateriespecial.

Jitsk volgde een opleiding bakkerij/patisserie aan het Piva in Antwerpen en demonstreerde zijn vakkennis toen al met zijn deelname aan enkele wedstrijden. Zo behaalde hij de eerste plaats als Junior Belgisch kampioen patisserie in Brugge en werd tweede in de wedstrijd Europees kampioen patisserie in Kroatië.  Tijdens het laatste jaar van zijn opleiding startte hij met een zelfstandige activiteit in het vervaardigen van pralines in Duffel. Zo werd hij de ‘hofleverancier’ van het plaatselijke restaurant Nuance. 

In juni 2015 nam hij zijn intrek in het nieuwe ambachtencentrum van Stadsbrouwerij De Koninck waar ook andere ambachtslui zoals kaasmeester Van Tricht, slagerij De Laet-Van Haver en fotograaf/uitgever Tony Le Duc een plek hebben. Hij verkoopt er een vast assortiment pralines waarin hij de nadruk legt op eenvoud en puurheid. Hij voegt enkel toe wat nodig is en verwerkte oude en nieuwe technieken. Het resultaat zijn pralines met uitzonderlijk zuivere smaken en texturen. Buiten het vaste assortiment is er een klein seizoenaanbod waarin de vruchten en smaken van het seizoen aan bod komen. Zijn favoriete seizoen is de winter wanneer de citrusvruchten op hun best zijn. Dan kan hij zijn klanten bijna om de twee weken verrassen met een nieuwe praline. 

More News

Gault&Millau bekroont de “Chocolatiers van het Jaar 2024” en geeft achtste editie van de chocolatiergids uit.

Sep 10, 2023

11 Sept. 2023: Launch Chocolatier Guide Edition 2024 (Save the date!)

Jul 12, 2023

"Sweet Stories" with Willem Verlooy (VERLOOY) and Pieter De Volder (ZUUT)

May 24, 2023

Our partners