Jitsk Antwerpen is Chocolatier ontdekking van het jaar!

30/11/2015

Jitsk Heyninck is de nieuwste van de Antwerpse chocolatiers en al meteen goed voor een vermelding in deze chocolateriespecial.

Jitsk volgde een opleiding bakkerij/patisserie aan het Piva in Antwerpen en demonstreerde zijn vakkennis toen al met zijn deelname aan enkele wedstrijden. Zo behaalde hij de eerste plaats als Junior Belgisch kampioen patisserie in Brugge en werd tweede in de wedstrijd Europees kampioen patisserie in Kroatië.  Tijdens het laatste jaar van zijn opleiding startte hij met een zelfstandige activiteit in het vervaardigen van pralines in Duffel. Zo werd hij de ‘hofleverancier’ van het plaatselijke restaurant Nuance. 

In juni 2015 nam hij zijn intrek in het nieuwe ambachtencentrum van Stadsbrouwerij De Koninck waar ook andere ambachtslui zoals kaasmeester Van Tricht, slagerij De Laet-Van Haver en fotograaf/uitgever Tony Le Duc een plek hebben. Hij verkoopt er een vast assortiment pralines waarin hij de nadruk legt op eenvoud en puurheid. Hij voegt enkel toe wat nodig is en verwerkte oude en nieuwe technieken. Het resultaat zijn pralines met uitzonderlijk zuivere smaken en texturen. Buiten het vaste assortiment is er een klein seizoenaanbod waarin de vruchten en smaken van het seizoen aan bod komen. Zijn favoriete seizoen is de winter wanneer de citrusvruchten op hun best zijn. Dan kan hij zijn klanten bijna om de twee weken verrassen met een nieuwe praline. 

More News

Boek een masterclass ‘Boetiek Patisserie’ met chef Willem Verlooy

03/08/2022

Sept 19: Finest Chocolatiers in Belgium and Luxembourg Edition 2023

15/06/2022

Foodie-Stad Oostende is een culinaire hotspot rijker. Top chocolatier Olivier Willems is klaar voor de toekomst met 'Atelier Oosteroever': een gloednieuw, state-of-the-art atelier en winkel in Oostende

03/06/2022

Our partners