Fabrice Collignon is Patissier ontdekking van het jaar!

30 nov. 2015

De hedendaagse gastronomische patisseriestijl van Fabrice Collignon is geïnspireerd op zijn ervaringen in toprestaurants zoals Scholteshof (Kermt), Daniel (New York), Alain Ducasse (Parijs), Robert Lesenne (Luik) en Le Chalet de la Forêt.

Bij hen leerde hij de creatieve smaakcombinaties en presentaties en het brengen van interessante texturen die zijn werk typeren. Voor Alain Ducasse coördineerde hij bovendien het boek ‘Desserts et Pâtisserie’ in de reeks Grand Livre de Cuisine d’Alain Ducasse. In december 2004 opende hij zijn eigen patisseriezaak. In zijn assortiment zijn de vruchten en de smaken van elk seizoen prominent aanwezig. Bloemen en de eerste rode vruchten in de lente, rode en gele vruchten in de zomer. Combinaties met thee, vervolgens vijg, kweepeer, pruimen, appelen en peren in de herfst en in de winter toetsen van karamel, kruiden, koffie, citrusvruchten, kastanjes, exotische vruchten en boven alles chocolade. 

Vaste waarden zijn de Butterscotch, een kastanjebiscuit met een mousseline van karamel van gezouten boter en een gelei van Granny Smith appel, en de ‘Banana’”, een mousse van jivara chocolade, bananenbavarois, crémeux van karamel van pindaboter en genoise van cacao. De favorieten van het huis zijn de macarons, de koekjes, grote reiscakes, het dessert ‘Sofa” (chocolade mousse, gelei van frambozen met viooltjes, biscuit génoise met cacao) en het dessert ‘Trop Bon’ (mousse van platte kaas zoals een cheese cake, marmelade van seizoenvruchten, Bretoens zanddeeg).

Plus D'actualités

Gault&Millau décerne les awards « Chocolatiers de l'année 2024 » et publie la huitième édition du guide des chocolatiers.

10 sept. 2023

11 Sept. 2023: Launch Chocolatier Guide Edition 2024 (Save the date!)

12 juil. 2023

"Sweet Stories" with Willem Verlooy (VERLOOY) and Pieter De Volder (ZUUT)

24 mai 2023

Nos partenaires