C Comme

Reeds acht jaar staat François Durieux garant voor verfijnde chocoladecreaties, te vinden vlak bij de Franse grens. Omdat hij uiterst begaan is met de kwaliteit werkt hij samen met Valrhona, een B. Corp gecertificeerd bedrijf dat duurzame en eerlijke handelspraktijken waarborgt. Voor de couverturechocolade die hij dagelijks gebruikt, kiest hij voor de Braziliaanse Itakutja omwille van de complexe aroma’s. Een van zijn jongste creaties is een praline met een siroop van de pulp van cacaopeulen, een manier om iets met de peulen te doen die in het verleden meestal werden weggegooid. Deze siroop heet oabika – goud van de peul in het Kameroens – en wordt in een zeer kleine hoeveelheid toegevoegd aan de ganache waardoor die meer florale tonen bezit. Het gamma wordt gekenmerkt door exclusieve smaken, waarmee het zich onderscheidt van de klassieke assortimenten. Eveneens een omweg waard zijn de vier chocoladerepen en de vier mellows: melkchocolade, melk met hazelnoot, donkere chocolade en wit met curberdons.  

Opening hours

Monday Closed — 14:00-18:00
Tuesday Closed — 14:00-18:00
Wednesday Closed
Thursday 10:00-12:30 — 14:00-18:00
Friday 10:00-12:30 — 14:00-18:00
Saturday 10:00-12:30 — 14:00-18:00
Sunday Closed

Our partners

Also recommended Chocolatiers

V-CHOCOLATIER by Sweertvaegher

Beugnies Les Chocolats

Hannes D'Heedene

Our partners