Chocolatier Centho uit Tervuren opent winkel in Tokio

25 sept. 2024

De chocolatier Centho uit het Vlaams-Brabantse Tervuren opent na tien jaar aanwezigheid in Japan een eerste winkel die het hele jaar door open is.

 

Centho, de gerenommeerde chocolatier uit Tervuren, heeft na tien jaar aanwezigheid in Japan zijn eerste permanente winkel geopend in Tokio. Belgische chocolade is wereldwijd geliefd, en Japan vormt daarop geen uitzondering. Toch zijn er maar enkele Belgische chocolatiers, zoals Marcolini en DelRey, met een vaste winkel in het land. Centho, uit het Vlaams-Brabantse Tervuren, komt de lijst nu vervoegen: de winkel in een prestigieuze wijk in Tokio ging begin september open. 'Het gaat heel goed', zegt meester-chocolatier Geert Decoster. 'We hebben net al een tweede order binnen.'

 

De vestiging werd opgezet in samenwerking met het Japanse voedingsbedrijf dat Centho’s producten al sinds 2014 in Japan invoert. Voorheen werden ze alleen tijdens het hoogseizoen, van december tot half maart, in warenhuizen zoals Mitsukoshi Ginza verkocht. Maar de vraag naar het hele jaar door beschikbare chocolade zette druk op de invoerder, wat leidde tot de opening van een eigen winkel.

 

Japan staat bekend om zijn strenge eisen op het gebied van kwaliteit en hygiëne. 'Jaarlijks komt een Japans team onze productie controleren. Elk jaar zijn er aandachtspunten, maar dit heeft ons product alleen maar beter gemaakt,' vertelt Decoster. Begin september werd Centho door Gault&Millau ook uitgeroepen tot "Vlaamse Chocolatier van 2025", een erkenning die de kwaliteit van hun chocolade bevestigt.

 

De opening van de winkel markeert een nieuw hoofdstuk voor Centho in Japan, waar de uitvoer in tien jaar is gegroeid van 400 kilo tot bijna 10 ton per jaar. Plannen voor verdere uitbreiding, zowel binnen Tokio als in andere Japanse steden, zijn in de maak. Toch blijft België, met winkels in Kampenhout, Brussel en Tervuren, de kern van hun activiteiten. Centho realiseerde vorig jaar een omzet van 1,5 miljoen euro en telt negen vaste werknemers, inclusief het gezin Decoster.

  

Bron: De Tijd

Plus D'actualités

Partnernews Belcolade : L’art du praliné : un héritage de goût et de tradition

19 sept. 2024

Le Gault&Millau récompense les "Chocolatiers de l'année 2025" et publie la nouvelle sélection des meilleurs chocolatiers

9 sept. 2024

Jamais plus de créations chocolatées ratées : notre chef, Minette Smith, vous explique comment !

15 août 2024

Nos partenaires