Benoit Nihant

Benoît Nihant is niet alleen een gereputeerd chocolatier en cacaoverwerker, enkele jaren geleden werd hij ook cacaoboer toen hij in 2016 meerdere hectaren grond in Peru aankocht, te vinden aan de rand van het Amazonewoud. Deze herfst wordt een groot moment voor zijn plantage, gezien de bomen hun eerste vruchten dragen en de oogst dit jaar voor het eerst zal plaatsvinden. We kunnen ons het ongeduld van Benoît Nihant voorstellen voor deze eerste oogst, die bescheiden beloofd te worden, maar die hij en zijn team ongetwijfeld zullen transformeren in uitzonderlijke chocolade. Het is nu eenmaal de strenge selectie van cacaobonen en de strikte toepassing van het ‘bean-to-bar’ concept dat het succesrecept is van deze chocolatier die zeer nauw samenwerkt met de dertien plantages wereldwijd waar hij zijn cacaobonen vandaan haalt. In zijn ateliers plet, roostert en verwerkt hij ze tot grand cru chocolade, terwijl hij erop toeziet dat het karakter van elk terroir bewaard blijft en de oorspronkelijke aromatische tonen goed tot hun recht komen. Zijn grand cru chocoladetabletten en sambapraline hoeven we niet meer voor te stellen, een hartvormige praline gevuld met lopende karamel met passievrucht. Eveneens niet te versmaden zijn de chocoladerepen, waaronder een pistacheversie afgewerkt met een grand cru ganache uit Madagaskar bestrooid met stukjes geroosterde pistache en marsepein van pistache. Een stukje van deze chocolade proeven is een reis op zich.

Openingstijden

Maandag 10:00-18:00
Dinsdag 10:00-18:00
Woensdag 10:00-18:00
Donderdag 10:00-18:00
Vrijdag 10:00-18:30
Zaterdag 10:00-18:30
Zondag Gesloten

Onze partners

Ook aan te raden Chocolatiers

Chez Blanche

Darcis

Millesime Chocolat

Onze partners