Back to search results

Darcis

Al van in 2016 produceert Jean-Philippe Darcis chocolade volgens het ‘bean-to-bar’ concept, steeds op zoek naar de beste cacaobonen wereldwijd. Deze Ambassadeur van de Belgische Chocolade geeft de voorkeur aan bioplantages en voert een drastische selectie uit van de terroirs en de telers, omdat dit invloed heeft op de kwaliteit van de bonen. Hij trekt graag naar Peru om ronde en zachte chocolades samen te stellen die weinig bitters vrijgeven. Deze strenge en creatieve aanpak vinden we zowel terug in zijn repen van diverse origines en cacaosterktes als in zijn pralines met subtiele combinaties. Dit jaar creëerde hij samen met Etienne Bouillon (Belgian Owl) een chocoladetablet op basis van cacao uit Sao Tomé die in whisky gedrenkt werd, een chocolade met fijne tonen van geroosterde granen en balsamico. Darcis bezit meerdere verkooppunten, maar ook interessant is om een bezoek te brengen aan zijn didactisch museum in Verviers. Het is een reis naar de oorsprong van chocolade, waarbij je in het begin een doosje met drie pralines krijgt die je tijdens het bezoek moet proeven. 

Openingstijden

Maandag 10:00-18:00
Dinsdag 10:00-18:00
Woensdag 10:00-18:00
Donderdag 10:00-18:00
Vrijdag 10:00-18:00
Zaterdag 10:00-18:00
Zondag Gesloten

Onze partners

Ook aan te raden Chocolatiers

Benoit Nihant

By Michèle

Chez Blanche

Onze partners