Frederic Blondeel

Frederic Blondeel is niet alleen een van de beste chocolatiers van ons land, hij is ook een getalenteerd koffiebrander. Gezien hij uit een familie van koffiebranders komt, maakt dat koffiebranden zowat deel uit van zijn DNA. In zijn coffee & ice cream bar en waar zijn warme chocolademelk zowat een must is, proeven we ook zijn zelfgebrande koffie. Reeds vele jaren produceert hij chocolade volgens het ‘bean-to-bar’ principe en zijn knowhow is dan ook opmerkelijk. Hij selecteert daarvoor cacaobonen uit Zuid-Azië en Latijns-Amerika. Van zodra hij de gewenste smaken heeft, maakt hij er fijne pralines van met een kruidig accent. Niet voor niets was hij onze Chocolatier van het Jaar voor Brussel in 2019. Zijn chocoladerepen bezitten heel eigen smaakkarakteristieken, zoals de Peru Brutus 80%, een crunchy reep gevuld met donkere chocolade en waarvan elk stukje voor een krokante verrassing zorgt. Het repertoire pralines en figuren is enorm, waaronder kleurrijke hartjes van melkchocolade, witte chocolade of donkere chocolade gevuld met een fijne praliné, originele zeevruchten met praliné, rijkelijk versierde florentines of een collectie signatuurpralines zoals deze gevuld met marsepein en omhuld met donkere chocolade of melkchocolade. 

Openingstijden

Maandag Gesloten — 12:00-18:00
Dinsdag 09:30-19:00 — Gesloten
Woensdag 09:30-19:00 — Gesloten
Donderdag 09:30-19:00 — Gesloten
Vrijdag 09:30-19:00 — Gesloten
Zaterdag 09:30-19:00 — Gesloten
Zondag Gesloten — 12:00-18:00

Awards

  • Chocolatier van het Jaar 2019

Onze partners

Ook aan te raden Chocolatiers

Laurent Gerbaud

Neuhaus-Bruxelles

Wittamer

Onze partners