Chocolate Nation heropent met smaak-verkennende “experience box'

25 jun. 2020

Chocolate Nation heropent met smaak-verkennende “experience box'

Chocolate Nation heropent met
smaak-verkennende “experience box”
Top 10 van best bezochte Antwerpse attracties weer compleet
 
Antwerpen 25 juni 2020 - Als nummer 7 op de lijst van best bezochte attracties in Antwerpen is de heropening van Chocolate Nation - na de tijdelijke gedwongen coronasluiting - op vrijdag 26 juni 2020 een opsteker voor het toerisme in de Scheldestad. In het eerste openingsjaar bezochten immers meer dan 150.000 mensen het unieke belevingsmuseum. Bezoekers worden deze zomer extra verwend met een speciale Chocolate Nation experience box. Daarmee kunnen ze nadien thuis van twaalf diverse variëteiten chocolade nagenieten. “Je kunt bij ons als het ware op chocolate holiday.”
 


 
In het heropend museum worden alle veiligheidsrichtlijnen geheel in eigen stijl opgevolgd. Zelfs de proefsessie zullen de bezoekers niet missen. Daarvoor krijgen ze een mooi gevulde “experience box” mee naar huis. Deze luxueuze doos gevuld met een speciale selectie chocolade vervangt op een creatieve manier de proeverij die normaal gezien elke bezoeker aan het einde van de tour te beurt valt.  Managing Partners Mickelle Haest en Jeroen Jespers verwelkomden inmiddels als ruim 150.000 bezoekers in het museum aan het Astridplein in Antwerpen dat louter en alleen gaat over de wereldberoemde chocolade. “In Chocolate Nation weten we dat het eten van chocolade gelukkig maakt,” aldus Mickelle Haest. “Dat is zelfs wetenschappelijk bewezen. Die gelukzaligheid willen we onze bezoekers uiteraard niet onthouden. Daarom krijgen ze een experience box mee naar huis. Daar kunnen ze dan wat ze geleerd hebben in het museum gaan toepassen door te gaan proeven. Want wist jij dat een cacaoboon 400 verschillende smaaktonen heeft en wijn maar 200?”

​Experience box om u tegen te zeggen

Kosten nog moeite worden gespaard om de bezoeker een veilige en smaakvolle beleving te geven, die dus zelfs thuis kan worden voorgezet. De Chocolate Nation experiencebox omvat een starter, in de vorm van chocoladepareltjes, twee iconische pralines en tien verschillende chocoladesmaken en is zowel onderscheidend door zijn omvang, gestileerde vormgeving als informatief karakter. De box zou zelfs als verjaardagsgeschenk niet misstaan. Zolang de corona maatregelen van kracht zijn, krijgt iedere bezoeker zo’n waardevolle experience box mee naar huis. “Mocht je geen genoeg kunnen krijgen van de smaken van Chooclate Nation of andere er ook mee willen verblijden dan kun je de box ook aanschaffen in onze shop of op onze webshop.”

De meeste Belgen weten niet waarom hun chocolade wereldberoemd is

Veel Belgen weten eigenlijk zelf niet waarom hun chocolade zo wereldberoemd is. Haest: “Tot een jaar geleden was dat ook nog nergens in kaart gebracht of werd dat ergens uitgelegd. Chocolate Nation deed dat met een team van chocolade specialisten voor het eerst. Na een bezoek aan Chocolate Nation weet je waarom je als Belg trots kan zijn op Belgische chocolade.” Daarom is Chocolate Nation uitermate geschikt voor een bezoekje tijdens een vakantie in eigen land oftewel een chocolate holiday. Antwerpen en chocolade gaan immers hand in hand. Of zoals wij zeggen: Antwerpen smaakt als een doos vol overheerlijke pralines die je in één keer opeet.”
 
Savoir faire
Belgische chocolade is inderdaad wereldberoemd terwijl ons land geen cacaoplantages telt. Hoe die kenmerkende Belgische savoir faire aanleiding was voor de uitvinding van de praline komt de bezoeker precies aan de weet. Met een virtuele reis die begint rond de evenaar en via de haven van Antwerpen, de grootste opslaghaven van cacao ter wereld, eindigt op het Koningin Astridplein waar Chocolate Nation uitkijkt op het Centraal Station. Zo krijgt men beter inzicht in België als een land met weinig natuurlijke grondstoffen. Net als voor onze befaamde bieren moeten we daarvoor veel ingrediënten uit het buitenland betrekken. België is desondanks of juist daardoor een land met een eeuwenlange traditie van ambachtelijke brouwers en van inventieve creatieve chocolatiers die geprikkeld werden om voor meerwaarde te zorgen en dat ook deden. “België heeft met o.a. zijn praline, Magnum, Chocotoff en nature roze Ruby chocolade wereldberoemde iconen gecreëerd.”
 
 
Over Chocolate Nation
Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld is een plek vol zintuiglijke ervaringen en verhalen van chocolademerken en chocolatiers.  Chocoladetradities, geschiedenis, producten en innovaties komen allemaal aan bod in dit belevingsmuseum. In veertien gethematiseerde ruimtes nemen we bezoekers mee in een chocoladereis van 60 tot 90 minuten. De reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en volgt de cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Een reusachtige fantasiemachine toont hoe Belgische chocolade wordt gemaakt en hoe de fluweelachtige smaak ontstaat. Onderweg ontdekken bezoekers waarom Belgische chocolade wereldberoemd is.
 
Praktische info: Tickets en info op www.chocolatenation.be
Chocolate Nation is geopend van woensdag tot zondag van 10.30 uur tot 18.00 uur.  De laatste tour begint om 16.30 uur. De shop van Chocolate Nation, is vrij toegankelijk, opent om 10.00 uur en sluit om 18.00 uur.
Koningin Astridplein 7, 2018 Antwerpen
www.chocolatenation.be

Meer Nieuws

Gault&Millau bekroont de “Chocolatiers van het Jaar 2024” en geeft achtste editie van de chocolatiergids uit.

10 sep. 2023

11 Sept. 2023: Launch Chocolatier Guide Edition 2024 (Save the date!)

12 jul. 2023

"Sweet Stories" with Willem Verlooy (VERLOOY) and Pieter De Volder (ZUUT)

24 mei 2023

Onze partners