Valentino Chocolatier maakt jurk met 3000 chocoladedruppels

3 feb. 2016

Valentino Chocolatier, de 100% Belgische specialist in handgemaakte chocoladeproducten, maakte ter gelegenheid van het derde “Salon du Chocolat” in Brussel een jurk in thema carnaval met niet minder dan 3000 chocolade druppels in acht verschillende kleuren. De jurk is tijdens het evenement, van vrijdag 5 tot zondag 7 februari, te bewonderen in Brussels Expo aan de Heysel.
 

Het “Salon du Chocolat”, het grootste chocolade-evenement ter wereld, organiseert haar derde Belgische editie, van 5 tot en met 7 februari 2016  in Brussel. Het gebeuren vormt de link tussen de chocolade-producerende landen, de chocolatiers en de consumenten. Le “Salon du Chocolat” in op Brussels Expo verwelkomt meer dan 100 Belgische en internationale deelnemers, die de bezoeker uitzonderlijke momenten van gastronomische vondsten en genot willen bezorgen. Tijdens het evenement zijn ook tal van veel animaties voorzien voor de bezoekers waarin chocolade de hoofdrol speelt.
 
Ter gelegenheid van deze editie die samenvalt met carnaval maakte Valentino Chocolatier een chocolade jurk die versierd is met maar liefst 3000 chocolade druppels in 8 verschillende kleuren. Gedurende de hele maand januari werkten de top-chocolatiers van Valentino Chocolatier samen met modeontwerpster Sixtine Anne de Molina aan deze prachtige en tegelijk overheerlijke creatie. De jurk zal op donderdag 4 februari, tijdens de openingsavond, worden gedragen door RTL-presentatrice Anne Ruwet. Vanaf vrijdag is de prachtige bloemenjurk te bewonderen op het salon.
 
Ontwerpster Sixtine Anne de Molina zegt over het project: “Wie België zegt, zegt chocolade, maar tegelijk ook Mode. Deze Belgische editie van het “Salon du Chocolat” was voor mijn de gedroomde gelegenheid om mijn passie voor mode te combineren met chocolade. Het is dan ook fantastisch om te zien hoe wij erin geslaagd zijn om samen met de top-chocolatiers van Valentino een echte haute couture jurk te maken met meer dan 3000 chocolade druppels.” 
 
De chocolade jurk is dagelijks te bewonderen tijdens het chocoladedéfilé dat op het “Salon du Chocolat” plaatsvindt, meer info op http://brussels.salon-du-chocolat.com/accueil.aspx en via https://www.facebook.com/SalonChocolatBE.

Over Valentino Chocolatier


Valentino is een 100% Belgische chocolatier die handgemaakte chocoladeproducten produceert voor een breed publiek. Het team van 35 gepassioneerde chocolademakers produceert jaarlijks 300.000 kg kwaliteitspralines, tabletten en chocoladefiguren voor verdeling in binnen- en buitenland. Het bedrijf Valentino én zijn productaanbod kenmerken zich door vakmanschap en creativiteit.
 
Valentino werd in 1978 opgericht door zaakvoerders Willy Roelandts en Leen De Leener. Het bedrijf neemt een belangrijke plaats in als producent van prijsvriendelijke artisanale chocolade. Valentino is de enige Belgische niet-industriële chocoladeleverancier die minstens één nieuw product per maand lanceert.
 
Valentino wil de klant verwennen met creatieve en smaakvolle chocoladegeschenken en -ervaringen die hem helpen om van het leven te genieten. Valentino beschikt hiertoe over 60 verkooppunten, verspreid over heel België. In de winkels kunnen consumenten en bedrijven terecht voor chocoladeproducten én (bedrijfs)geschenken, voor elke gelegenheid, ongeacht het seizoen.
 
Het chocoladegamma bestaat uit meer dan 80 chocoladevariëteiten: van room- en hazelnootpralines, ganaches en fondantcrèmes tot verpakte (likeur)pralines en tal van andere chocoladespecialiteiten. De “chocolate gifts” bestaan uit een uitgelezen gamma geschenkmanden samengesteld uit diverse artisanale chocoladeartikelen, authentieke streekproducten en inspirerende geschenkcollecties.
 
Valentino wil de beste onderneming in de chocolade- en geschenksector worden en zo een duurzame en winstgevende groei realiseren.
 
U vindt een overzicht van de winkels op www.valentino.be

Meer Nieuws

Valentijn.... een crunch moment met liefde voor onze Chocolatiers van het Jaar

9 feb. 2024

Passie voor patisserie: Belgische Pastry Lions veroveren plaats in finale coupe du monde de la patisserie

23 jan. 2024

Gault&Millau bekroont de “Chocolatiers van het Jaar 2024” en geeft achtste editie van de chocolatiergids uit.

10 sep. 2023

Onze partners