Pierre Plas

Pierre Plas groeide in enkele jaren uit tot dé referentie op het vlak van chocolade in het zuiden van België. Samen met zijn partner Aline Ridole – ook chocolatier – draait alles om chocolade: ze reizen er zelfs voor. Het was tijdens een reis naar Indonesië, meer bepaald naar Bali, dat ze de aromatische complexiteit van de lokale cacaobonen ontdekten. Deze cacao met een hint van bananen en friszure tonen werd de basis van hun favoriete chocolade. Daarnaast werkt dit koppel ook graag met Mexicaanse cacao omwille van de rokerige en karamelachtige tonen. Vanuit de winkel kun je zien hoe beide chocolatiers hun collectie vorm geven, een spel van texturen gecombineerd met fruitige geleien en smeuïge ganaches. We laten ons verleiden door perzik en vanille uit Tahiti, een gelei van witte perzik gekoppeld aan een ganache met daarin een van de beste vanilles ter wereld, die uit Tahiti. Nog verfijnder smaakt de bonbon van ananas met passievrucht en gember, een praline waar versgeraspte gember aan een ganache van melkchocolade werd toegevoegd. Wat de klassiekers betreft vallen we voor het evenwicht en de intensiteit van de ‘grand cru’ truffels met Balinese cacao. De geraffineerde smaken en de kwaliteit van de pralines van Pierre Plas wisten onze jury te overtuigen. En precies daarvoor krijgt hij, samen met zijn partner, de titel van Chocolatier van het Jaar 2023 voor Wallonië. 

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 10:00-18:30
Wednesday 10:00-18:30
Thursday 10:00-18:30
Friday 10:00-18:30
Saturday 10:00-18:30
Sunday 10:30-18:00

Awards

  • Chocolatier of the Year 2023

Our partners

Also recommended Chocolatiers

Jean le Chocolatier

Arnould

La Pause Chocolat Thé

Our partners