Jean le Chocolatier

Op 1 februari 2023 is het twintig jaar geleden dat Jean-François Vaux zich in de Ardennen vestigde met slechts één doel voor ogen: voor smaakplezier zorgen. Daarvoor werkte hij als patissier in een restaurant. Hier in zijn eigen zaak maakt hij sinds een aantal jaren zelf chocolade en roostert hij zelf cacaobonen. Deze kunst heeft hij inmiddels onder de knie en hetzelfde doet hij nu met koffiebonen. Net zoals alle andere ‘bean-to-bar’ chocolademakers kijkt Jean streng toe op de origine en de kwaliteit van de cacaobonen. Hoofdzakelijk koopt hij cacaobonen aan in zeven landen: Ecuador, Brazilië, Papoea-Nieuw-Guinea, Venezuela, Haïti, Tanzania en Mexico. Zijn chocolade is heel intens van smaak en wordt voorgesteld in de vorm van tabletten, pralines en chocopasta’s, natuur of gearomatiseerd. In de pralines gaat onze voorkeur naar die met specerijen, zoals deze met sarawakpeper, mirte en Thaise gember. 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 10:00-12:00 — 14:00-18:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag 10:00-12:00 — 14:00-18:00
Zaterdag 10:00-12:00 — 14:00-18:00
Zondag Gesloten

Onze partners

Ook aan te raden Chocolatiers

Deremiens

Le Comptoir d’Honoré

Pierre Plas

Onze partners