Back to search results

Lio

Lionel Focant ontwikkelde reeds op jonge leeftijd een passie voor chocolade. Sedert een aantal jaren maakt hij in zijn atelier in Limal chocolade waarin hij op zoek gaat naar de beste combinatie tussen ‘origin’ chocolades en natuurlijke kruiden en specerijen die hij zorgvuldig selecteert. Zo werkt hij bijvoorbeeld met inaya-chocolade 65% uit Ivoorkust omdat de bittere en zoete smaak ervan perfect combineert met intense ganaches zoals die met roze peper. Lio gebruikt tevens de Ocoa 70%, een bijzondere donkere chocolade, ideaal voor de chocoholics onder ons, waarvan de cacaosmaak krachtiger wordt tijdens het verwerkingsproces. Lio’s jongste creatie is een praline afgewerkt met een donkere ganache waarin een infusie zit van sansho peperkorrels, een Japanse specerij met een fijne smaak die richting citroengras gaat. De combinatie van de citrustonen met de donkere chocolade is overigens heerlijk. Trouwe klanten gaan niet naar huis zonder enkele bolletjes met gezouten boterkaramel mee te nemen of zijn beroemde praline met violetganache. 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00-18:00
Woensdag 10:00-18:00
Donderdag 10:00-18:00
Vrijdag 10:00-18:00
Zaterdag 10:00-18:00
Zondag Gesloten

Onze partners

Ook aan te raden Chocolatiers

La Cabosse d'Or

Giot

Lio

Onze partners