Mi Joya Chocolate Maker

Bij het maken van pralines geloven Caroline en Nicolas de Schaetzen van Mi Joya niet in het toegeven aan compromissen. Daarom werkt het duo volledig volgens het ‘bean-to-bar’ principe. Voor het ambachtelijk vervaardigen van chocolade werkt Mi Joya met cacaobonen afkomstig uit zeven origines: Ecuador (nacional), Brazilië (forastero), Venezuela (trinitario), Mexico (trinitario), India (forastero), Indonesië (criollo) en Kameroen (forastero en trintario). De meerderheid van hun eigen gemaakte chocolade heeft een cacaopercentage van 72% en toch smaken al deze variëteiten sterk verschillend. Daarmee tonen ze aan dat niet het aandeel suiker smaakbepalend is voor de uiteindelijke beleving maar wel het terroir waar de cacaobonen vandaan komen.  Hun laatste creatie zijn chocoladehartjes gemaakt met chocolade op basis van cacaobonen uit Kameroen die gevuld zijn met huisgemaakte gezouten boter karamel. 

Openingstijden

Maandag 13:00-18:00
Dinsdag Gesloten
Woensdag 13:00-18:00
Donderdag 13:00-18:00
Vrijdag 10:00-18:00
Zaterdag 10:00-18:00
Zondag 13:00-18:00

Onze partners

Ook aan te raden Chocolatiers

The Cacao Tree

Centho

Benoit Nihant

Onze partners