Aromafabrikant Lecocq Flavours bestaat 100 jaar. Vier generaties met smaak.

27 aug. 2021

Lecocq Flavours : Smaak op maat, cocreatie en flexibilteit

Lecocq Flavours ontwikkelt al een eeuw lang vloeibare aroma’s en destillaten. Alles begon in 1921 in de jeneverstad Hasselt. Lecocq Flavours is momenteel een groeibedrijf in een sterk bewegende markt van smaken en aroma’s.  Innovatie, kwaliteit, onderzoek, maatwerk én co-creatie zijn daarbij belangrijk.
 
100 jaar vakkennis, dat proef je letterlijk bij het Limburgs bedrijf. Lecocq Flavours uit Zonhoven geeft smaak aan heel wat dranken, voedsel en chocolade.  
Zaakvoerder Olivier Lecocq: “Onze klanten zijn vooral business-gerelateerd. We leveren zelden een eindproduct maar zijn een tussenstation. We leveren wel de aroma’s en smaken waar de klant mee aan de slag gaat. Dat doen we ook voor de chocoladesector. Daar zijn we best trots op omdat Belgische chocolade wereldwijd in de smaak valt.”

Focus op co-creatie

 “Onze R&D afdeling is het hart van het bedrijf. Daar worden de aroma’s op punt gesteld, wordt er ontwikkeld, is er kwaliteitscontrole.”, aldus business-partner Eveline Sticker.
“Voor iedere klant maken we een uniek aroma of unieke smaak. We gaan niet zomaar zelf iets uitvinden. Het basisidee komt steeds van de klant. We denken uiteraard wel mee. We maken samen met de klant de recepturen. Die co-creatie, daar zetten we sterk op in Onze flexibiliteit is daarbij een troef. We staan voor kwaliteit op mensenmaat.”
 
Olivier Lecocq: “Kwaliteit is inderdaad erg belangrijk voor ons. We werken met honderden aroma’s die we in huis hebben. We kopen ook uiteraard aroma’s aan. Dat kunnen natuurlijke als niet-natuurlijke aromastoffen zijn. Die mengen we om te komen tot een nieuwe smaak. Dat vergt onderzoek om tot de beste en juiste mengeling te komen.  Onze R&D-afdeling staat garant voor innovatie. Daarnaast maken we ook destillaten van kruiden en planten die we uitstoken. Daar komt heel wat kennis en ervaring bij te pas.
 
“Wat opvalt is de grote vraag naar nieuwe en speciale, zelfs gedurfde smaken. Een goed voorbeeld is de drankensector met zijn flavoured waters,  speciale biersoorten en gins. Of Marshmallow-ijs of ijsjes met een chili-smaak. Dat was vroeger ondenkbaar. Maar we spelen op die trend perfect in. Als de klant het lekker vindt zijn we tevreden. Daar staan wij als team voor garant.”
  
Philip De Hollogne

Meer informatie

Voor meer informatie kan u terecht op https://www.lecocqflavours.com/en/flavour-lab

Meer Nieuws

Valentijn.... een crunch moment met liefde voor onze Chocolatiers van het Jaar

9 feb. 2024

Passie voor patisserie: Belgische Pastry Lions veroveren plaats in finale coupe du monde de la patisserie

23 jan. 2024

Gault&Millau bekroont de “Chocolatiers van het Jaar 2024” en geeft achtste editie van de chocolatiergids uit.

10 sep. 2023

Onze partners