Partnernieuws - Cocoa Horizons:
100% duurzame Callebaut chocolade

31 jul 2024

CHOCOLADE GEMAAKT MET 100% DUURZAME CACAOBONEN 

Chefs, chocolatiers, bakkers en patissiers over de hele wereld rekenen op de allerbeste ingrediënten, die op verantwoorde wijze worden gemaakt en ingekocht. Daarom stapte Callebaut in 2015 over naar duurzame cacaoteelt voor al onze Finest Belgian Chocolates. Het wordt gezien als een plicht om alleen chocolade gemaakt van duurzame cacao aan te bieden. Dit is geen optionele overweging, maar een bewuste keuze die voor elke zak chocolade wordt gemaakt. Het is dus niet nodig om een premium te betalen voor de duurzame chocolade; het zit namelijk inbegrepen in de prijs.

 

WAT BETEKENT DUURZAME CACAO 

Om de welvaart van cacaoboeren te bevorderen, werkt Callebaut sinds 2015 samen met het Cocoa Horizons programma en worden de cacaobonen via hen ingekocht in Ivoorkust, Ghana en Ecuador. Samen worden impactvolle activiteiten geïmplementeerd die een blijvende verandering teweegbrengen in deze boerengemeenschappen. 

 

3 DOELEN 

In samenwerking met Cocoa Horizon hanteert Callebaut sinds 2015 deze 3 doelen:

1. Boeren helpen zelfredzaam te worden
Callebaut richt zich op zinvolle investeringen zodat boeren toegang krijgen tot landbouwgereedschappen en opleidingen die essentieel zijn voor het planten van cacaobomen en het oogsten van de rijpe cacaobonen. Door hierop te focussen, bevindt zich reeds 43% van de boeren boven de armoedegrens. Het opstellen van een bedrijfsplan geeft de boeren bovendien een duw in de rug op vlak van langetermijnsuccessen.

2. Zelfstandige gemeenschappen
Callebaut richt zich ook op het bevorderen van essentiële en langdurige veranderingen die focussen op het versterken van de rechten en het levensonderhoud van boerengemeenschappen. Hieruitvloeiend hebben 95% van de gemeenschappen een systeem uitgewerkt om kinderarbeid te monitoren. Huishoudens en boerengemeenschappen worden ondervraagd over kinderarbeid en krijgen inzicht in de nadelen en risico’s hiervan.

3. Duurzame planeet
Het behoud van natuur, het beëindigen van ontbossingen en het verminderen van de koolstofimpact zijn zeer belangrijke factoren in de samenwerking met Cocoa Horizons.

Meer Nieuws

Gault&Millau bekroont de “Chocolatiers van het Jaar 2025” en maakt nieuwe selectie van beste chocolatiers bekend

9 sep 2024

Partnernieuws Callebaut - Nooit meer mislukte chocoladecreaties: onze chef, Minette Smith, legt het je uit!

15 aug 2024

Valentijn.... een crunch moment met liefde voor onze Chocolatiers van het Jaar

9 feb 2024

Onze partners