Doorheen de jaren is de werkwijze in de keuken steeds meer veranderd. Presteren onder meer druk en met minder personeel... Ons doel is om het werk terug eenvoudiger te maken met onze kwalitatieve Belgische chocolade. Maar hoe kies je nu de juiste chocolade voor een specifieke toepassing? Lees verder voor de tips van onze Callebaut chef Minette en ontdek toffe najaarsinspiratie met deze '5 colours of Chocolate'.
Al meer dan 110 jaar is Callebaut chocolade dé norm in de meeste professionele horeca keukens en chocolade ateliers. 7 op de 10 bakkers, patissiers en chocolatiers wereldwijd werken met Callebaut en daar zijn we fier op! Wist je dat er vorig jaar een blinde smaaktest* werd uitgevoerd onder 225 chefs in België, het Verenigd Koninkrijk en de VS? Ook in dit onderzoek werd Callebaut verkozen tot de meest favoriete chocolade! Maar om onze prachtige chocolades goed tot hun recht te laten komen in jouw creaties, moet je wel weten welke chocolade je het beste kunt gebruiken. Dit verschilt namelijk per recept en applicatie.
Heb je de juiste smaak gevonden? Dan is het tijd om de ideale vloeibaarheid te bepalen. De juiste vloeibaarheid kiezen voor je chocolade is essentieel om moules van een bepaalde dikte te maken, de perfecte textuur voor ganaches en crèmes te creëren of gebak met een chocoladevulling te maken. Global Callebaut Lead Chef Minette Smith vertelt ons waarom dit zo essentieel is en welk type chocolade geschikt is voor welk recept. Zo gebruik je bij het mouleren van een praline een ander type dan voor het bakken van een brownie.
"De keuze van de juiste vloeibaarheid is essentieel, omdat dit bepaalt wat je met de chocolade kunt doen. Voor het drageren van noten heb je een vloeibaardere chocolade nodig dan wanneer je een cake gaat bakken. Door de juiste vloeibaarheid te kiezen voor jouw toepassing, kun je er zeker van zijn dat je recept slaagt en dat je creatie perfect wordt. Gelukkig zijn al deze chocolades verkrijgbaar in verschillende vloeibaarheden." Wil je meer weten over de vloeibaarheid van deze chocolades? Bekijk deze video: ">
Naast de donkere, melk en witte chocolade biedt Callebaut ook buitengewone smaken aan, perfect om tijdens feestdagen en seizoenen extra te verwennen. Heb jij de Gold Karamel chocolade al eens geproefd? Gold combineert de rijke smaak van luxe, romige chocolade met zoute karamel. Hoewel deze nostalgische en altijd populaire smaak het hele jaar door favoriet is, is hij onmisbaar in jouw assortiment tijdens de herfst- en winterperiode. Perfect voor najaarspralines en tabletten, maar nog beter voor jouw chocoladeletters met Sinterklaas of holfiguren met Kerst. Bekijk ">hier de inspiratievideo van de Chocolate Academy chef Dimitri Salmon.