Gault&Millau smelt voor chocolade en patisserie!
In samenwerking met Callebaut lanceert Gault&Millau voor het eerst een gids die volledig in het teken staat van Chocolade en Patisserie. In 2013 was er al een eerste aanzet met een bijlage in de Belux-gids. Deze keer gaat het echter om een exclusieve aparte editie van de gastronomische uitgever. Op basis van anonieme proeverijen zijn er 85 chocolatiers en patissiers in opgenomen. Er is ook een website aan gekoppeld.
Gault&Millau en zijn partner Callebaut hadden de pers en specialisten uit de sector maandag 30 november uitgenodigd in de Callebaut Chocolate Academy voor de voorstelling van hun allereerste Gids voor Chocolade en Patisserie 2016. Daarmee komen zij tegemoet aan de toenemende vraag van een publiek dat het gestaag groeiende aanbod alsmaar meer weet te waarderen. Een gids met een selectie van de beste adressen – daar was vraag naar. De lijst is echter verre van volledig: dat kan moeilijk anders als je weet hoeveel ambachtelijke chocolaterieën en patisserieën er de laatste jaren zijn geopend.
België maakt deel uit van de wereldwijde culinaire elite, maar onze chocolade geldt zowat overal als een referentie. De Belgische chocolatiers en banketbakkers danken hun internationale reputatie aan de ongebreidelde creativiteit waarmee zij de Belgische chocolade op de kaart zetten. Hoofdredacteur Philippe Limbourg verwoordde het zo: ‘Wij hebben deze werkelijk unieke gids uitgewerkt om de vele ambachtslieden die actief zijn in de sector onder de aandacht te brengen. U vindt hier een ruime selectie van de meest getalenteerde chocolatiers en patissiers van ons land.’
De gids voor Chocolade en Patisserie 2016 telt 108 pagina’s om van te smullen en kost 9,95 euro in de winkel of via shop.gaultmillau.be (gratis verzending). Het merendeel van de selectie staat afgebeeld op www.chocolatierpatissier.be .