Back to search results

Chocolaterie Dossche

Chocoladezaken waar reeds een derde generatie chocolatiers voor een rijk geschakeerd repertoire aan pralines zorgt zijn eerder zeldzaam in ons land. Nicolas Leroy zet sinds enige jaren samen met zijn ouders het werk van zijn grootouders verder die in 1958 van start gingen. In 2022 begon Nicolas Leroy bovendien met de verkoop van huisgemaakt schepijs met als doel de smaken van de pralines door te trekken in het ambachtelijk gemaakt ijs. Zo presenteert hij ijs van orangettes met stukjes gekonfijte sinaasappel. In het assortiment pralines vinden zowel liefhebbers van klassiek als eigentijds werk hun gading. Met in dat laatste segment bijvoorbeeld een kleurrijke referentie op basis van ganache en wholefruit met passievrucht, banaan en mango.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 09:00-12:30 — 13:30-18:30
Woensdag 09:00-12:30 — 13:30-18:30
Donderdag 09:00-12:30 — 13:30-18:30
Vrijdag 09:00-12:30 — 13:30-18:30
Zaterdag 09:00-12:30 — 13:30-18:00
Zondag Gesloten

Onze partners

Ook aan te raden Chocolatiers

Bart Van Cauwenberghe

Marioca

Marijn Coertjens

Onze partners